Բաղադրությունը`
Խմորի համար`
Այլուր - 250 գրամ
Շաքարի փոշի - 50 գրամ
Աղ մի պտղունց
Մարգարին (կամ կարագ) - 170 գրամ
Միջուկի համար`
Մարգարին (կամ կարագ) - 50 գրամ
Շաքարավազ 125 գրամ
Ջուր -2 ճաշի գդալ
Ելակ (մենք օգտագործել ենք սառեցված) մի բուռ
Խնձոր (կտրել մեծ շերտերով) 3-4 հատ
Պատրաստման եղանակը`
1. Խմոր հունցել:Մարգարինը խորանարդով կտրել ավելացնել շաքարի փոշին, այլուրը և աղը, լավ խառնել: Գունդ հունցել և դնել սառնարան:
2. Կաթսայի մեջ լցնել և հալեցնել մարգարինը ,շաքարավազը, ջուրը: Խառնել այնքան մինչև ամբողջովին շաքարավազը հալվի ,այնուհետև կրակը ուժեղացնել և եփել առանց խառնելու , մինչև խառնուրդը դառնա շագանակագույն:Լցնել ֆորմայի մեջ (ցանկալի կլինի օգտագործել սիլիկոնե ֆորմա): Հալեցնել,այնուհետև կտրել ելակը : Կարամելի մեջ սկզբից դնել ելակը,այնուհետև մեծ շերտերով կտրտած խնձորը, կրկնելով :
3.Խմորը գրտնակել մի քիչ մեծ քան ֆորման է:Դնել խմորը խնձորների վրա, եզրերը ծալելով:
4. Թխել 200 աստիճան տաքացած ջեռոցում 30-35 րոպե:Հանել ջեռոցից թողնել 5 րոպե և շրջել ափսեյի մեջ:
Կարկանդակը պատրաստ է , այն շատ համեղ է նաև եթե մատուցեք մի քիչ տաք վիճակում սերուցքով կամ պաղպաղակով: