Բաղադրիչներ
- կարտոֆիլ - 3 հատ (միջին չափսի)
- կանաչի - 150գր (չորացրած)
- ձիթայուղ - 200գր
- աղ - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
- Լվանում ենք կարտոֆիլը, մաքրում և կտրատում բարակ շերտերով:
- Առանձին ամանի մեջ լցնում ենք սառցե խորանարդիկներով սառը ջուր, ապա ավելացնում շերտերով կտրատված կարտոֆիլը և թողնում այդպես 10 րոպե:
- Շարում ենք կարտոֆիլը մաքուր սրբիչի վրա և չորացնում:
- Նախապես պերգամենտային թղթով պատված տապակի վրա մի փոքր ձիթայուղ ենք լցնում, շարում կարտոֆիլը, համեմում չորացրած կանաչիով, աղով և տեղադրում նախապես 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ :
- Թողնում ենք կարտոֆիլը եփվի 10-15 րոպե և թեթևակի կարմրի:
Եվ ահա համեղ չիպսերը պատրաստ են: - Այս հիանալի խրթխրթան կարտոֆիլային չիպսը կարելի է մատուցել որպես նախուտեստ երեկույթների ժամանակ