Բաղադրությունը

մածուն/կեֆիր 0,5լ
կարագ 300գր
սոդա 1թ/գդ
ալյուր 5ճ/գդ
շաքարի փոշի 1ճ/գդ

միջուկի համար՝
բալ 0,5կգ
շաքարավազ 1/2 բաժակ

 

 

Պատրաստման եղանակը

Խմորի այս չափաքանակով ստացվում է 2 հատ թխվածք:
Սառեցված և կտրատված կարագը խառնել ալյուրի և սոդայի հետ, ապա ավելացնել մածունը և արագ հունցել խմորը, քանի դեռ խմորը չի սկսել շերտավորվել: Տեղափոխել խմորը սառնարան 1 ժամով:
Առանձնացնել խմորից որոշակի մաս, սեղանին շաղ տալ ալյուրը, ապա ուղղանկյունաձև բացել խմորը 4մմ հաստությամբ շերտով: Կտրել խմորը ժապավենաձև:

 


Ամեն ժապավենի վրա շարել կորիզահանված բալերը, վրան շաղ տալ շաքարավազ, ապա միացնել ժապավենների աջ և ձախ ծայրերը՝ ստանալով խողովակներ:
Կլոր ձևամանի մեջ շրջանաձև տեղավորել խողովակները:Թխել ջեռոցում 30րոպե 180աստիճանոմ:
Մատուցելիս թխվածքի վրա շաղ տալ շաքարի փոշի:

 

 

11951891_1454953181499700_2074736123565551713_n 11056610_1454953171499701_26285043932695460_n 11880436_1454953161499702_8455092708872336687_n 11891253_1454953184833033_6702054197624735370_n 11891079_1454953191499699_5831056714258678204_n 11231201_1454953144833037_864417933454156384_n