Բաղադրությունը
մածուն/կեֆիր 0,5լ
կարագ 300գր
սոդա 1թ/գդ
ալյուր 5ճ/գդ
շաքարի փոշի 1ճ/գդ
միջուկի համար՝
բալ 0,5կգ
շաքարավազ 1/2 բաժակ
Պատրաստման եղանակը
Խմորի այս չափաքանակով ստացվում է 2 հատ թխվածք:
Սառեցված և կտրատված կարագը խառնել ալյուրի և սոդայի հետ, ապա ավելացնել մածունը և արագ հունցել խմորը, քանի դեռ խմորը չի սկսել շերտավորվել: Տեղափոխել խմորը սառնարան 1 ժամով:
Առանձնացնել խմորից որոշակի մաս, սեղանին շաղ տալ ալյուրը, ապա ուղղանկյունաձև բացել խմորը 4մմ հաստությամբ շերտով: Կտրել խմորը ժապավենաձև:
Ամեն ժապավենի վրա շարել կորիզահանված բալերը, վրան շաղ տալ շաքարավազ, ապա միացնել ժապավենների աջ և ձախ ծայրերը՝ ստանալով խողովակներ:
Կլոր ձևամանի մեջ շրջանաձև տեղավորել խողովակները:Թխել ջեռոցում 30րոպե 180աստիճանոմ:
Մատուցելիս թխվածքի վրա շաղ տալ շաքարի փոշի: