Ladynews.am-ը գրում է.
Արևելյան Ֆինլանդիայի համալսարանի մասնագետներն անցկացրել են փորձ և ապացուցել, որ բջջանյութով հարուստ ցորենի հացի պարբերաբար օգտագործումը թույլ է տալիս նվազեցնել շաքարի քանակությունն արյան մեջ, ինպես նաև կանխում երկրորդ կարգի դիաբետի առաջացումը:
Տարեկանի և ցորենի հացի օգտագործումը լավացնում է ինսուլինի նկատմամբ ռեակցիան, իսկ ահա սպիտակ հացն օգտագործելն օգտակար չէ, ինչպես այն մարդկանց համար, որոնց արյան մեջ բարձր է շաքարի քանակությունը, այնպես էլ առողջների:
Շարունակությունը՝ այստեղ: