Aroxj.am-ը գրում է.
Սննդակարգում ամբողջական ձավարեղենի օգտագործումը 9 տոկոսով նվազեցնում է վաղաժամ մահվան վտանգը: Այս մասին վկայում է մասնագետների անցկացրած վերջին 2 խոշոր հետազոտությունների արդյունքները:
Բոլոր նրանք, ովքեր օրական առնվազն 33 գրամ ամբողջական ձավարեղեն են օգտագործել, այնքան, որքան օգտագործում են օրինակ վարսակի շիլան, վաղաժամ մահվան վտանգը նվազեցրել են է 9 տոկոսով` այն մարդկանց համեմատ, ովքեր ամբողջական ձավարեղեն գրեթե չեն օգտագործել: Սրտի հիվանդություններից մահանալու վտանգը նվազել է 15 տոկոսով:
Շարունակությունը` այստեղ: