Life.panorama.am-ը գրում է.
Բանանը, որպես կանոն, հանգստացնում է նյարդերը, ինչպես նաև արդյունավետ միջոց է այրոցի դեմ պայքարելու համար: Բանանի մեջ պարունակվում է դյուրամարս ածխաջրածին, ֆրուկտոզա և շաքար: Բացի այս, բանանները հարուստ են նաև վիտամիններով:
Տարածված կարծիք կա, որ դիետա պահելու ժամանակ պետք է հրաժարվել բանանի օգտագործումից, քանի որ այն հարուստ է օսլայով: Բայց բժիշկները համաձայն չեն այս տեսակետին: Պատճառն այն է, որ բանանի մեջ պարունակվում է խնձորի թթու, ինչպես նաև այլ ուրիշ ֆերմենտներ, որոնց շնորհիվ ածխաջրածիները հեշտությամբ մարսվում են:
Այս հատկությունների շնորհիվ բանանը օգնում է օրգանիզմին պահպանել արյան մեջ շաքարի անհրաժեշտ քանակություն, հետևաբար սա նշանակում է, որ հաճախակի սովի զգացումով տառապելու տհաճ ցանկությունը կլքի Ձեզ:
Շարունակությունը` այստեղ: