Aroxj.am-ը գրում է.
Ձմռանը մրսածությունը, հարբուխն ու «փակ քիթը» մեր հիմնական ուղեկիցներն են: Սակայն դրանք կարելի է հեշտությամբ կանխարգելել ու կիլոգրամերով դեղամիջոցներ խմելու փոխարեն ուղղակի հետևել սեփական առողջությանը մի քանի տարրական պրոֆիլակտիկ միջոցներով:
Եվ այսպես առաջին ու ամենապարզ կանոնը դա վիտամինային կոմպլեքսներն են: Մրսածությունը կանխարգելում և դիմադրողականությունը բարձրացնում է հատկապես ցինկը: Մեծ գործ կարող է անել նաև վիտամին C-ն, որը պետք է ընդունել ամեն օր, ոչ ավել քան 1000 մգ: Սակայն վիտամինային կոմպլեքսներ ընդունելուց առաջ կարող եք դրա բացը լրացնել մի շարք մրգատեսակներով, որոնք հարուստ են վիտամին C-ով:
- Մանգո
- Նարինջ
- Կիտրոն
- Հաղարջ
- Մասուր
Մրսածությունից խուսափելու համար հարկավոր է ուղղակի պահպանել առողջ սննդի տարրական կանոնները: Ցուրտ եղանակին խորհուրդ չի տրվում ուտել «ծանր սննդատեսակներ»:
Շարունակությունը` այստեղ: