Life.panorama.am-ը գրում է.


Սննդակարգը էապես ազդում է օրգանիզմի վրա և  կարող է գիշերային քրտնարտադրության պատճառ հանդիսանալ:Քնից առաջ չի կարելի օգտագործել տաք ըմպելիքներ, յուղոտ և կծու ուտելիքներ: Ալկոհոլը և ծխելը, ինչպես նաև կոֆեին պարունակող մթերքները ուժեղացնում են քրտնարտադրությունը:


Լյարդում տեղի է ունենում հորմոնների քայքայում, այն բջիջները մաքրում է նյութերից: Սակայն ալկոհոլային ինտոքսիկացիայի ազդեցության դեպքում՝ լրացուցիչ ծանրաբեռնվածության պայմաններում լյարդը դժվարանում է կատարել իր հիմնական գործառույթը:

 

Առատ քրտնարտադրություն կարող է լինել վիտամին В1-ի անբավարարության պատճառով: Այս վիտամինը նպաստում է նյարդային համակարգի աշխատանքին: В1 վիտամին կա լոլիկի, կաղամբի և ընկուզեղենի մեջ: Վիտամին E-ն նվազեցնում է քրտինքի հոտը: Վիտամին E են պարունակում նուշը, ձուն, կաթնամթերքները:

 

Շարունակությունը` այստեղ: