Life.panorama.am-ը գրում է.
Սննդի հետ թեյ խմելը հանգեցնում է վիտամինի դեֆիցիտի և սակավարյունության: Պարզվում է թեյի մեջ պարունակող տանինը խոչընդոտում է կլանել վիտամիններ և սննդային տարրեր:
Իսկ սա ավելի վտագավոր է գարնանը, երբ մեր օրգանիզմը ցրտից հետո վիտամինների կարիք ունի: Ինչպես նշում են դիետոլոգները, սննդի հետ թեյ խմելը կարող է հանգեցնել հեմոգլոբինի մակարդակի իջեցման և նույնիսկ սակավարյունության:
Պետք է անմիջապես հրաժարվել սնունդ ընդունելիս միաժամանակ թեյ խմելուց: