Բաղադրիչներ


  • կարտոֆիլ - 200 գր
  • երշիկ - 150 գր
  • եգիպտացորեն պահածոյացված - 100 գր
  • վարունգ մարինացված - 60 գր
  • պանիր - 50 գր
  • սոխ - 30 գր
  • ձու - 2 հատ
  • մայոնեզ - 100 գր
  • աղ - ըստ ճաշակի
  • պղպեղ - ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակ

Ձուն ու կարտոֆիլը եփում ենք, ապա թողնում, որ սառչի: Սոխը մանր կտրատում ենք, լցնում ենք եռացրած ջրի մեջ, ավելացնում ենք խնձորի կամ գինու քացախը: Բոլոր բաղադրիչները խորանարդաձև կտրատում ենք, բացի սպիտակուցից:
 
 
աղցան-խոզուկ-4
 
Ավելացնում ենք մայոնեզը, համեմում ենք աղով ու պղպեղով և զգուշորեն խառնում ենք:
 
աղցան-խոզուկ-5
 
Աղցանը լցնում ենք ափսեի մեջ, շրջանաձև տեսք ենք տալիս:
 
 
աղցան-խոզուկ-6
 
Վրան շաղ ենք տալիս քերիչով անցկացրած սպիտակուցը:
 
 
աղցան-խոզուկ-7
 
 
Այժմ ժամանակն է աղցանը զարդարելու, որի համար օգտագործում ենք երշիկ և ձիթապտուղ:
 
աղցան-խոզուկ-8

Համեղ, գեղեցիկ ու խորհրդանշական աղցանը պատրաստ է:
 
աղցան-խոզուկ-3
 
 
Ինչպես գիտենք, 2019 թվականը խոզի տարի է: Չնայած նրան, որ շատերը կնախընտրեն սեղաններին պարտադիր ունենալ խոզի բուդ, աղցան «Խոզուկ»-ը նույնպես կարող է տոնականություն հաղորդել ամանորյա սեղաններին:



Նյութի աղբյուր cooks.am