Բաղադրությունը`
Հնդկաձավար (Гречка) 1 բաժակ
Ջուր 2 բաժակ
Շամպինյոն սունկ 400 գրամ
Սոխ 1 գլուխ
Մաղադանոս 1 փունջ
Ձիթապտղի յուղ2 ճաշի գդալ
Աղ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը`
1.Պատրաստեք բոլոր բաղադրչները:
2. Սկզբում եփել հնդկաձավարը.1 բաժալ հնդկաձավարին վրա լցնել 2 բաժակ ջուր:Եռացող ջրի մեջ լցնել աղ և կրակը ուժեղացնել :Կարևոր պահ. հնդաձավարը չխառնել մինչև ամբողջությամբ ջրի քաշելը:
3.Եփել այնքան ժամանակ մինչև ամբողջությամբ ջուրը քաշի:
4. Քանի դեռ հնդկաձավարը եփվում է, կտել սունկ ու սոխը:
5. Տապակել սոխը քիչ քանակությամբ կարագի մեջ (լավ կլինի եթե տապակեք ձիթապտղի յուղ մեջ), մինչև եթե կարմրելը:
6. Ավելացնել սունկը և շարունակել տապակել մոտ 5-7 րոպե:
7. Մաղադանոսը մանչ կտրել:
8. Ավելացնել սունկը և մաղադանոսը հնդկաձավարին և զգույշորեն լավ խառնել: