Շոկոլադի մասին բոլորը չէ, որ միանշանակ կարծիք ունեն: Մի մասը նշում է, որ այն նպաստում է ավելորդ քաշին, մյուսները նշում են, որ այն վնասակար է ատամների համար, երրորդ խումբը ասում է, թե այն վնաս է մարսողության համակարգին ու աղեստամոքսային տրակտին ու նպաստում է դիաբետի զարգացմանը: Շոկոլադը բոլոր դեպքերում ձափավոր օգտագործելիս օգտակար է:
Օրինակ մուգ շոկոլադը պարունակում է մեծ քանակությամբ հակաօքսիդատներ, իսկ օրինակ կաթնային շոկոլադը ունի բարձր կալորիականություն՝ կաթի շնորհիվ: Այս բոլորը հաշվի առնելով Aroxj.am-ը ձեզ է ներկայացնում շոկոլադի օգտակար հատկությունները, որոնք հավաքագրվել են տարբեր ուսումնասիրություններից: Եվ այպես սկսենք.
Շոկոլադը՝ ցավազրկող
Ամեն անգամ, երբ մենք մեկ կտոր շոկոլադ ենք ուտում, այն ստամոքսում առաջացնում է այսպես կոչված «երջանկության էլիքսիր», որի ազդակները ստանում է ուղեղը: Սա բացատրվում է էնդորֆինի լրացուցիչ քանակության արտադրությամբ: Այն իր հերթին բարձրացնում է տրամադրությունն և օրգանիզմում մեղմում է բոլոր տեսակի ցավերը: Ցավազրկման հատկությունը զուտ կենսաբանական պրոցեսի արդյունք է, այլ ոչ հոգեբանական:
Շարունակությունը` այստեղ: