Մեկ շաբաթյա վարունգային դիետան անվնաս է և արդյունավետ` օրգանիզմին չի ստիպում քաղցել, չի զրկում անհրաժեշտ նյութերից: Սակայն, այնուամենայնիվ, արժե այդ ընթացքում օգտագործել որոշ վիտամիններ:
Այս դիետային պետք է հետևել մեկ շաբաթից ոչ ավել:
Եվ այսպես` առավոտյան խմում ենք մեկ բաժակ ջուր: Մոտավորապես կես ժամ հետո նախաճաշում ենք, որը չպիտի գերազանցի 200 կկալ. Խորհուրդ է տրվում գործածել ձու, պանիր, կաթնաշոռ, կաթ, կարագ, ձուկ, ցանկացած անյուղ միս, շիլա, հաց:
Արգելվում են` երշիկ, թթուներ, ցանկացած տորթ և խմորեղեն:
Նախաճաշի փոխարեն այս 200կկալ մթերքը դուք կարող եք ուտել ճաշին, բայց այդ դեպքում վարունգով սալաթը կուտեք առավոտյան: Օրվա մնացած մասը պետք է ուտել վարունգով սալաթ /1կգ վարունգը բաժանել 3 մասի և ուտել մոտավորապես ժ. 12-14, 16-17, 19-20/ ամեն անգամ գործածելով մի կտոր սև հաց:
Սալաթի բաղադրատոմսը. 1կգ վարունգը խոշոր կտրատել, թեթևակի աղ ցանել, ավելացնել 30գր մայոնեզ կամ անյուղ թթվասեր, կամ 10գր բուսական յուղ: Ըստ ցանկության կարելի է ավելացնել մի քիչ լիմոնի հյութ, կանաչի` մաղադանոս, սամիթ, ռեհան, համեմ:
Այս սալաթի դրական հատկանիշն այն է, որ ունենալով ցածր կալորիականություն, հագեցնում է քաղցը: Ողջ օրվա ընթացքում կարելի է օգտագործել ոչ շատ քաղցր թեյ կամ սուրճ ըստ ցանկության:
Քնելուց առաջ կարելի է ուտել որևէ միրգ` նարինջ, տանձ, բանան, խնձոր, սակայն մրգերի ընդհանուր կալորիան պիտի կազմի ընդամենը 100կկալ.
Աղբյուրը` INFOmanka