Life.panorama.am-ը գրում է.
Բոլորս էլ ցանկանում ենք, որ մեզ նվիրած ծաղկեփունջը հնարավորինս երկար թարմ մնա: Կտրված ծաղիկների թարմությունը պահպանելու համար ձեզ կօգնեն մի քանի պարզ խորհուրդներ:
Ծաղիկները պետք է կտրել կամ գնել միայն վաղ առավոտյան: Նրանք օրվա այդ պահին շատ խոնավ են, և երկար են թարմ մնում:
Նախքան ծաղկամանի մեջ դնելը սուր մկրատով կտրեք ծաղիկների ցողունները: Յասամանի, հասմիկի և քրիզանթեմի տերևները ներևից ծակեք դանակով և ծակի մեջ դրեք լուցկու հատիկ: Դա ծաղիկն հնարավորություն կտա ավելի լավ ջուրը ներծծել:
Ջրի մեջ գտնվող բոլոր տերևները պետք է պոկել, որպեսզի չնեխեն և ջուրը չփչացնեն:
Ծաղիկները շատ սառը ջրի մեջ մի դրեք: Ջուրը պետք է լինի սենյակային ջերմաստիճանի:
Կտրված ծաղիկները ավելի լավ են պահպանվում, եթե ջրի մեջ լցնեք մի կտոր փայտածուխ, մի քիչ ամոնյակի լուծույթ կամ աղ (1 ճ.գ.՝ 1 լիտր ջրին):
Շարունակությունը` այստեղ: