Life.panorama.am-ը գրում է.

 

Եթե հղիության ընթացքում կնոջ սննդակարգում մեծ տեղ են զբաղեցնում յուղոտ ուտեստները, ապա դա ազդում է երեխայի ձևավորվող ուղեղի վրա՝ մեծացնելով գիրանալու հավանականությունը:

 

Հետազոտությունը կատարվել է կենդանիների վրա` պարզելու, թե ինչու գեր ծնողներից հաճախ ծնվում են գեր զավակներ: Երեխայի օրգանիզմում փոփոխությունը կատարվում է ոչ միայն ԴՆԹ-ի մոդիֆիկացման արդյունքում, այլ` ուղեղի կառուցվածքից ելնելով: Մասնավորապես փոփոխության է ենթարկվում հիպոթալամուսը, որը անհրաժեշտ է նյութափոխանակության կարգավորման համար: Արդյունքում մեծանում է գիրանալու և շաքարախտի առաջացման հավանականությունը:

 

Շարունակությունը` այստեղ: