Հարցն այն մասին, արդյոք գարեջուրը մարդու համար օգտակար բաղադրիչներ ունի, թե ոչ, անշուշտ հետաքրքում է բոլորին: Ստորևե ներկայացվում է չորս փաստ գարեջրի մեջ օգտակար նյութերի պարունակության մասին:

 

1.Չնայած այն հանգամանքին, որ մենք օգտակար նյութերի հիմնական մասը ստանում ենք ամենատարբեր մթերքներից, բայց պետք է նշել, որ Բ խմբի վիտամինների 1/8հնրավոր է ստանալ հենց մեկ բաժակ գարեջրի օգտագործումից:

 

2.Օգտակար վիտամիններից և միկրոէլեմնտներից ամենաշատը գարեջրում պարունակվում է Բ3-ը և Բ6-ը: Այս խմբի վիտամինների ամենօրյա պահանջը լրացնելու համար պահանջվում է մոտավորապես 8-ից 12 շիշ գարեջուր: Իսկ օրինակ 13 շիշը ապահովում է ռիբոֆինի անհրաժեշտ քանակությունը:

 

Շարունակությունը `այստեղ: