Ladynews.am-ը գրում է.

 

Կա՞ արդյոք կապ սննդակարգի և պզուկների առաջացման մեջ: Եվ արդյոք կարո՞ղ են որոշակի մթերքներ բորբոքումների և պզուկների առաջացման պատճառ դառնալ:

Համաձայն վերջին հետազոտությունների' պզուկների առաջացման վրա ազդում են այն մթերքները, որոնք ունեն գլիկեմիկ բարձր գործակից (թխվածքաբլիթներ, չիպսեր): Դրանք նպաստում են օրգանիզմում շաքարի ավելացմանը: Իսկ ինսուլինի մեծ քանակությունը խթանում է հորմոնների առաջացմանը և մաշկային ճարպի առաջացմանը:

 

Շարունակությունը` այստտեղ: