Պատրաստման տևողությունը՝ 15 րոպե
Բաղադրություն (2 բաժնի համար)
1 նարինջ
1 խնձոր
1 բանան
Կես ոչ մեծ հավի կրծքամիս և մի քիչ ազդրամիս
1 ճաշի գդալ քերած հունական ընկույզ
Լիմոնի հյութ
Մայոնեզ
կես նարինջ' զարդարելու համար:
Պատրաստման եղանակը
Լավ սառեցված հավի միսը կտրատում ենք մանր քառակուսիներով: Լվացված խնձորը կտրել մեջտեղից, հանել կորիզները և կտրատել բարակ փոքրիկ կտորներով: Անպայման ողոել լիմոնի հյութով, որ խնձորի գույնը չմգանա:
Մաքրում ենք բանանը, կտրատում նախ ոլորավուն, ապա քառակուսիներով: Բանանը նույնպես պետք է ցողել լիմոնի հյութով:
Նարինջը նախ կտրում ենք դիլիմներով, ապա եռանկյունիներով: Հունական ընկույզը քերում ենք քերիչով և մանրացնում բլենդերի օգնությամբ:
Ամբողջը խառնում ենք, վրան ավելացնում մայոնեզ: Կարելի է նաև օգտագոծել թթվասեր կամ մայոնեզի և թթվասերի խառնուրդ: Աղցանը լցնում ենք բաժակի մեջ, հետո շրջում ենք ափսեի մեջ: Զարդարում ենք նարինջի դիլիմների ծայրամասերի ատամնաձև կտորներով: