Բաղադրիչներ՝
չորահաց — 2 բուռ,
մեկ բուռ տապակած հունական ընկույզ,
ապխտած կամ տապակած հավի միս— 150 գրամ,
2 լոլիկ,
կանաչի ըստ ճաշակի,
մայոնեզ կամ թթվասեր,
աղ և սև աղացած պղպեղ։
Պատրաստումը՝
Կտրել միսը և լոլիկները մանր խորանարդների։
Կանաչին մանր կտրատել։
Չորահացը ցանկալի է պատրաստել ինքուրույն, կարելի է նաև գնել։
Եթե ինքուրույն եք պատրաստելու, ապա կտրեք հացը խորանարդներով և չորացրեք թավայի մեջ։
Խոշոր կտրում ենք ընկույզները։
Կարելի է աղցանը մատուցել շերտերով՝ հավի միս, լոլիկներ, աղ, պղպեղ, մայոնեզ։
Վերևից լցնում ենք չորահացերը, ընկույզը և կանաչին։
Մատուցումից առաջ խառնեք։
Բարի ախորժակ։