Միջազգային հետազոտության արդյունքները ցույց են տվել, որ ծնողների կրթության մակարդակն ազդում է երեխաների՝ ճարպակալմանը նպաստող սնունդի հանդեպ հակումներին։ Բարձրագույն կրթություն ունեցող ծնողների երեխաները առանձնանում են բարձրորակ սնունդ օգտագործելով: Նրանք ավելի հաճախ ուտում են բանջարեղեն, մրգեր, մակարոնեղեն, բրինձ և հաց՝ պատրաստված առանց թթխմորի ալյուրից:

Փորձագետների միջազգային խումբը, վերլուծելով եվրոպական 8 երկրներում բնակվող (Իտալիա, Էստոնիա, Կիպրոս, Բելգիա, Շվեդիա, Հունգարիա, Գերմանիա, Իսպանիա) 2-9 տարեկան 14426 երեխաների տվյալներ, հանգել է այն եզրակացության, որ ճարպակալման վտանգը սպառնում է ցածր սոցիալ-մշակութային մակարդակ ունեցող ընտանիքների երեխաներին: