Համեղ և որակյալ պասուց տոլմա պատրաստելու համար անհրաժեշտ է ՝

Բաղադրամասեր

Մեծ տերևներով թթու կաղամբ,

4 բաժակ կարմիր լոբի,

4 բաժակ սիսեռ,

4 բաժակ ոսպ,

4 բաժակ ձավար,

1 կգ տոմատ ,

բուսայուղ ,

1 կգ սոխ ,

1 մեծ փունջ մաղադանոս ,

1 մեծ փունջ համեմ,

Աղ, պղպեղ

Պատրաստման եղանակը
Հինգ ժամով թրջել լոբին և սիսեռը: Առանձին կաթսաների մեջ եփել լոբին, ոսպը, սիսեռը, ապա խառնել իրար:

Սոխը մաքրել, մանր կտրատել և տապակել բուսական յուղի մեջ: Ավելացնել ձավարը, տապակել ևս 5 րոպե:

Ավելացնել լոբու զանգվածը, ապա 0,5 կգտոմատ:

Կանաչեղենը լվանալ և մանր կտրատել: Ավելացնել աղ, պղպեղ, լավ խառնել, հանել կրակից: Թողնել, որ սառչի:

Կաղամբի տերևները լվանալ սառը ջրով: Հիշեցնենք, որ պասուց տոլմայի համար անհրաժեշտ է թթու կաղամբ, բայց եթե չունեք, կարող եք պատրաստել սովորական կաղամբից' նախապես եռացնելով աղի ջրի մեջ մոտ 7-8 րոպե:

Տերևների վրա լցնել միջուկն ու փաթաթել: Դնել կաթսայի մեջ, տոմատի մնացուկը խառնել 3 բաժակ ջրով և լցնել կաթսայի մեջ:

Վերևից դնել ափսե և եփել մարմանդ կրակի վրա: Բարի ախորժակ: