#1 Տրանս-ճարպեր
Ամենից շատ վնասակար տրանս-ճարպեր պարունակում են պոպկորնը, կարտոֆիլ ֆրին, խանութից գնված քաղցրավենիքը (թխվածքներ, տորթեր, բլիթներ և այլն), չիպսերը, կրեկերները, մարգարինը և այլն:
#2 Գլյուկոզա-ֆրուկտոզային սիրոպ
Գլյուկոզա-ֆրուկտոզային սիրոպը շաքարի էժան փոխարինիչ է, որը հաճախ օգտագործում են խանութներում վաճառվող թխվածքներում, գազավորված և զովացուցիչ ըմպելիքներում և կոնսերվացված մթերքներում: Այս սիրոպի օգնությամբ արտադրողները բարելավում են իրենց արտադրանքի համը՝ այն ավելի գրավիչ դարձնելով:
#3 Զտված աղ
Աղը վնասակար է, այն օրգանիզմում է պահում ջուրը, իսկ դրա չափից դուրս շատ կիրառումը հիպերտոնիայի առաջացման հիմնական պատճառներից է: Անալի սնունդը միայն սկզբում է անհամ թվում, ժամանակի հետ դուք կսովորեք սննդի բնական համին:
#4 Վերամշակված միս
Խանութներում վաճառվող մսային մթերքների մեծ մասը (երշիկներ, նրբերշիկներ, ապխտած միս, բեկոն և այլն) պարունակում են մեծ քանակությամբ վնասակար կոնսերվանտներ: Նման մթերքների չափից դուրս շատ օգտագործումը կրճատում է օրգանիզմում կոլագենի արտադրությունը, որը մաշկի երիտասարդությունը, գեղեցկությունը և առաձգականությունը ապահովող սպիտակուց է:
#5 Ալկոհոլ
Ալկոհոլը մեծապես ներգործում է լյարդի վրա, քանի որ հենց այն է վերամշակում և չեզոքացնում տոքսինները: Ալկոհոլի չափից դուրս գործածման պարագայում լյարդը չի հասցնում վերամշակել բոլոր տոքսինները, ինչի արդյունքում առաջանում են կնճիռներ և պզուկներ: