Բրիտանիայի ուսումնասիրողները հայտնաբերել են, թե ինչու
դիետաներ պահող շատ կանայք չեն կարողանում ազատվել ավելորդ
կիլոգրամներից: Պարզվում է, որ նրանք չեն կրճատում սննդի
քանակը, այլ միայն մեղքի զգացողություն են ունենում: Ավելին,
ուսումնասիրությունը ցույց է տվել, որ նրանք ավելի շատ են ուտում,
քան այն կանայք, ովքեր դիետաներ չեն պահում:
Այսպիսով՝ տարբերությունը միայն այն է, որ կանայք, ովքեր
սահմանափակում են իրենց սննդի հարցում, զրկում են իրենց
հաճուքից և մեղքի զգացողություններ են ունենում կերած սննդի
պատճառով: Այդ պատճառով էլ այդ փաստը հոգեկան խնդիրների և
ընկճախտի զարգացման պատճառ է դառնում: Ուսումնասիրությանը
մասնակցել է 148 կին:
Նրանց առաջարկել են ուտել շատ կալորիաներ և քիչ կալորիաներ պարունակող սնունդ: Այնուհետև նրանց
հարցեր են առաջադրել իրենց զգացողությունների մասին, այդ թվում նաև մեղքի զգացողության, և սննդի
հանդեպ ունեցած վերաբերմունքի: Արդյունքները ցույց են տվել, որ դիետաներ պահող և չպահող կանայք
հավասար քանակությամբ կալորիաներ են ընդունել սակայն սննդի հարցում սահմանափակումներ չունեցող
կանայք դա արել են առանց մեղքի զգացողության: