Aroxj.am-ը գրում է.


Որովայնի հատվածում ճարպերի կուտակումը՝ ավելորդ քաշի ու սխալ սննդակարգի առաջին հետևանքներից է: Վերջին ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ արհեստականորեն քաղցրացված ըմպելիքները՝ տարբեր հյութեր՝ գազավորված ու «բնական», առաջին հերթին ճարպի շերտեր են ավելացնում որովայնի հատվածում, ինչն էլ իր հերթին դառնում է սրտանոթային հիվանդությունների ու երկրորդ տիպի դիաբետի զարգացման պատճառ:


Ամերիկացի գիտնականները ուսումնասիրել են 60-ից բարձր տարիքի 750 մարդու որովայնի հատվածում ճարպակալման ու արհեստականորեն քաղցրացված ըմպելիքներ օգտագործելու միջև կապը:


Շարունակությունը` այստեղ: