Բաղադրությունը`
400 գրամ կանաչ լոբի
4 հատ հավկիթ
1-2 պտճեղ սխտոր
1 ճաշի գդալ կարագ
Թթվասեր` ըստ ցանկության
Պատրաստման եղանակը`
1. Հավկիթները խաշել և վրան սառը ջուր լցնել:
2. Մաքրել և կտրել կանաչ լոբին: Ջուր տաքացնել, աղ անել ըստ ճաշակի,ավելացնել կանաչ լոբին և եփել մինրև փափկի (մոտ5-10 րոպե):Պատրաստի լոբին ցողեք սառը ջրով:
3. Կաթսան թույլ կրակի վրա տաքացնել մեջը լցնել 1 ճաշի գդալ կարագ,ավելացնել կանաչ լոբին և տապակել մոտ 5 րոպե,խառնելով:
4. Տապակած լոբին տեղափոխեք աղցանամանի մեջ, վերևը դնել մանրացրած սխտորը:
5.Մաքերլ հավկիթը և կտրել ,ավելացնել կանաչ լոբուն:
6. Աղ անել, ըստ ցանկության , ավելացնել թթվասերը և խառնել: