168.am-ը գրում է.

 

Բազմաթիվ հետազոտողներ կարծում են, որ անանասի, պապայայի և կիվիի պտուղներում պարունակվում են ֆերմենտներ կամ էնզիմներ, որոնք նպաստում են ճարպերի տրոհմանը և յուրացմանն օրգանիզմում։

 

Պապայա։ Պարունակում է ենթաստամոքսային գեղձում գոյացող լիպազա ֆերմենտի բուսական նմանակները։ Լիպազան տրոհում է ճարպերը։ Պապայայի պատրաստուկներով բուժում են քրոնիկ փորկապությունը, բարձր թթվայնությամբ ստամոքսաբորբը, այրոցքը։ Հարուստ է վիտամիններով, կալիումով և մագնիումով։ Չոր պապայան պահպանում է օգտակար նյութերը և համը։ (Սեխի օգտակար հատկությունները, պապայա, «168 Ժամ», 12.09.2013թ.)։

 

Շարունակությունը` այստեղ: