Թեյը բացի արարողակարգ ու ավանդույթ լինելուց ունի նաև առողջարար հատկություններ: Շատերը  ձմռան ցուրտ օրերը փորձում են ջերմացնել մեկ գավաթ տաք ու համեղ թեյով: Կանաչ, սև, կարմիր, ծաղկային և  մրգային հավելումներով թեյեր կարելի  է ձեռք բերել խանութներից, թեյարաններից, նույնիսկ պատրաստել տանը:

 

Թեյերի գիտակ Անի Հովհաննիսյանը Aroxj.am-ի ընթերցողներին է ներկայացնում  թեյերի տեսակները,  դրանց բուժիչ ու օգտակար հատկությունները, պատրաստման ու պահպանման ձևերը. «Առհասարակ թեյերը  բաժանում ենք ըստ իրենց հատկությունների, այսինքն թե ինչ  բաղադրիչներ են իրենց մեջ ներառում: Առողջական տեսանկյունից  ամեն բաղադրիչ ունի իր բուժիչ նշանակությունը: Հայերն ավելի շատ օգտագործում են կանաչ և սև թեյ:  Երկուսն էլ ունեն օրգանիզմը մաքրող հատկություն և ազատում են շլակներից:

 

Ի տարբերություն սևի` կանաչը նաև ունի աղերը մաքրելու հատկություն  և այս տեսակի հիմքի վրա կառուցվում են թեյի մյուս տեսակները: Գոյություն ունի նաև թեյի կարմիր տեսակը, որը գրեթե կոֆեին չի պարունակում , ունի հանգստացնող հատկություն և դրական ազդեցություն է ունենում կենտրոնական նյարդային համակարգի վրա:  Մրգային հավելումներով թեյերն  այսօր առավել քան պահանջված են և այս տեսակների մեջ վիտամինները բնականաբար գերակշռում են »:  

 

Շարունակությունը` այստեղ: