Aroxj.am-ը գրում է.
Ձիթապտղի յուղը, որ Հայաստանում հաճախ գործածում են գրեթե բոլոր ճաշատեսակները պատրաստելիս պարզվում է շատ օգտակար է սրտի աշխատանքի համար: Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ ձիթապտղի յուղը օգնում է սրտի մկանին ավելի արագ մղել արյունը, ինչը նպաստում էսրտի լավ աշխատանքին, նաև ամբողջ օրգանիզմի ֆունկցիոնալությանը:
Իլինոյիսի համալսարանի գիտնականները ձիթապտղի յուղի մեջ հայտնաբերել են այսպես կոչված օլեատ, որը օգնում է սրտին ճարպը վառելիքի փոխարեն օգտագործելու գործում:
Շարունակությունը` այստեղ: