Aroxj.am-ը գրում է.


Ձիթապտղի յուղը, որ Հայաստանում հաճախ գործածում են գրեթե բոլոր ճաշատեսակները պատրաստելիս պարզվում է շատ օգտակար է սրտի աշխատանքի համար: Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ ձիթապտղի յուղը օգնում է սրտի մկանին ավելի արագ մղել արյունը, ինչը նպաստում էսրտի լավ աշխատանքին, նաև ամբողջ օրգանիզմի ֆունկցիոնալությանը:


Իլինոյիսի համալսարանի գիտնականները ձիթապտղի յուղի մեջ հայտնաբերել են այսպես կոչված օլեատ, որը օգնում է սրտին ճարպը վառելիքի փոխարեն օգտագործելու գործում: 

 

Շարունակությունը` այստեղ