Life.panorama.am-ը գրում է.


ԱՄՆ-ում և Չինաստանում անցկացված հետազոտության արդյունքում պարզ է դարձել, որ ավելի քան 5 անգամ օրական բանջարեղեն և միրգ օգտագործելը չի նվազեցնում հիվանդությունների ռիսկը, և ընդհակառակը, կարող է հանգեցնել նոր հիվանդությունների առաջացման: Հետազոտությունն անցկացվել է ավելի քան 800 հազար կամավորների շրջանում:


Սննդակարգում մրգերի և բանջարեղենի ներառումը նվազեցնում է մահացությունների ռիսկը 5 տոկոսով՝ այդ թվում  4 տոկոսով նվազեցնելով նաև մահացու սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման վտանգը: 

 

 

Շարունակությունը` այստեղ: