Life.panorama.am-ը գրում է.
ԱՄՆ-ում և Չինաստանում անցկացված հետազոտության արդյունքում պարզ է դարձել, որ ավելի քան 5 անգամ օրական բանջարեղեն և միրգ օգտագործելը չի նվազեցնում հիվանդությունների ռիսկը, և ընդհակառակը, կարող է հանգեցնել նոր հիվանդությունների առաջացման: Հետազոտությունն անցկացվել է ավելի քան 800 հազար կամավորների շրջանում:
Սննդակարգում մրգերի և բանջարեղենի ներառումը նվազեցնում է մահացությունների ռիսկը 5 տոկոսով՝ այդ թվում 4 տոկոսով նվազեցնելով նաև մահացու սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման վտանգը:
Շարունակությունը` այստեղ: