Life.panorama.am-ը գրում է.
1. Շատերը թյուրիմացաբար կարծում են, որ եթե ալկոհոլ ընդունելիս լավ սնվեն, ապա հաջորդ առավոտյան խումհարը (պախմելյա) կլինի համեմատաբար ավելի թույլ: Սա տարածված միֆերից է, և նման բան գոյություն չունի: Ամբողջ հարցը նրանում է, որ սնունդը միայն դանդաղեցնում է ալկոհոլի ազդեցությունը, արդյունքում մարդը խմում է իր նորմայից ավելի շատ և հարբում է ավելի դանդաղ: Ի վերջո ալկոհոլը ներթափանցում է արյան մեջ այն չափաքանակով, որքան որ ալկոհոլ հայտնվել է ստամոքսում: Եթե հաշվի առնենք, որ յուղային և մսային սնունդը ծանրաբեռնում է լյարդը, ապա հաջորդ առավոտյան պատկերը դառնում է ավելի տխուր:
2. Տարածված է թյուրընկալում, որ եթե թույլ խմիչքներից հետո խմել ավելի թունդ ալկոհոլային խմիչքներ, ապա խումհարը(պախմելյա) համեմատաբար ավելի թույլ կարտահայտվի, քան հակառակ դեպքում: Իրականում տարբերություն չկա, թե ինչ հերթականությամբ է օրգանիզմը ընդունում ալկոհոլը:
Շարունակությունը` այստեղ: