Life.panorama.am-ը գրում է.
ԱՄՆ-ի Կորնել համալսարանի գիտնականները պարզել են, որ տաք շոկոլադն ունի ճարպերը ոչնչացնելու հատկություն:
Ինչպես հավաստում են գիտնականները՝ շոկոլադի կակաոն հարուստ է հակաօքսիդիչներով, որոնք նվազեցնում են կորտիզոլ սթրեսահարուցիչ հորմոնի քանակությունը, որը նպաստում է ստամոքսում ճարպերի կուտակմանը: Տաք շոկոլադը նաև պարունակում է պրոտեին և ածխաջրածին, որոնք նպաստում են մկանների արագ վերականգնմանը ծանր ֆիզիկական աշխատանքից հետո:
Շարունակությունը` այստեղ: