Life.panorama.am-ը գում է.

 

Սխտորը համեղ և առողջության համար օգտակար լինելուց բացի նաև էսթետիկ տհաճություն է առաջացնում, որն արտահայտվում է առաջացրած բերանի տհաճ հոտով:

 

Այն մարդիկ, ովքեր նախընտրում են սխտորով հարուստ խոհանոցներից օգտվել մշտապես բախվում են դրա առաջացրած տհաճ հոտի խնդրին, որը վերացնելու համար նրանք պատրաստ են ամեն ինչի:

 

Գիտնականները պարզել են, որ սխտոր ուտելուց հետո մաղադանոս, սպանախ, անանուխ, հում և եփած խնձոր, խաղցրահամ հութեր, կանաչ թեյ և լիմոնի հյութ օգտագործելով կկարողանաք վերացնել վերջինիս տհաճ հոտը: