Life.panorama.am-ը գրում է.
Հղիության ժամանակ կանայք առավել քան անպաշտպան են դառնում: Ուստի, վերջիններիս համար խիստ կարևոր է հետևել բժշկի խորհուրդներին և հնարավորինս զգույշ լինել սեփական ցանկությունների, մասնավորապես, սննդի ընտրության հարցում:
Ներկայացնում ենք սննդատեսակներ, որոնք խորհուրդ չի տրվում օգտգործել հղիության ժամանակ.
-փափուկ պանիր. հնարավորինս խուսափեք չպաստերիզացված կաթից պատրաստված մթերքներ օգտագործել
-հում խմորից պատրաստված թխվածքաբլիթներ. խուսափեք չեփված հրուշակեղեն օգտագործել
-ձկան որոշ տեսակներ. շնաձուկ, թրաձուկ, սկումբրիա, քանի որ դրանք չափազանց մեծ քանակությամբ սնդիկ են պարունակում
-սուշի. հում ձուկը մանրէներ է պարունակում
-չպաստերիզացված կաթ, հյութ և քացախ
-պատրաատի աղցաններ, որոնք կարող են մանրէներ պարունակել