Գիտնականները շարունակում են փնտրել քաղցկեղի առաջացման ռիսկը նվազագույնի հասցնող մթերքներ: Վերջին հետազոտությունները պարզել են, որ շատերի կողմից սիրված շամպինիոն տեսակի սնկերը կանխարգելում են օնկոլոգիական հիվանդությունների առաջացումը:

 

Ամերիկյան Թաֆթսի համալսարանի գիտնականները լուրջ հետազոտություններ են անցկացրել, որոնց արդյունքում պարզվել է, որ շամպինիոնների բաղադրության մեջ հատուկ նյութեր են մտնում, որոնք մարդու օրգանիզմում բարձրացնում են դիմադրողականությունը և օգնում պայքարել չարորակ նորագոյացությունների դեմ: Հաջորդ հետազոտությունների ընթացքում արդեն պարզվել է, որ բոլոր նրանց մոտ, ովքեր օրական 100 գրամ շամպինիոն են ուտում, նվազում է նորագոյացությունների զարգացման ինտենսիվությունը:

 

Շարունակությունը՝ այստեղ: