Հիմա ճիշտ ժամանակն է' ձմռան համար պահածոներ փակելու: Պահածոյացված լոլիկ գրեթե բոլորդ պատրաստում եք, ուստի Ladynews.am-ը Ձեզ առաջարկում է ձմռան համար լոլիկի պահածո պատրաստելու ևս մեկ արդյունավետ տարբերակ:
Անհրաժեշտ են'
2 կգ լոլիկ
1 հատ գազար
2 պճեղ սխտոր
մի քիչ սամիթ
2- 4 հատիկ սև պղպեղ
1-2 հատ մեխակ
2 ճաշի գդալ աղ
3 ճաշի գդալ շաքարավազ
1 թեյի գդալ քացախ
1 հատ քաղցր պղպեղ
1լիտր ջուր
Պատրաստման եղանակը.
Բանկայի տակի հատվածում դրեք սխտորը, սև պղպեղը, մեխակը, սամիթը: Այդ ամենի վրա դրեք մաքրած, կտրտած գազարն ու քաղցր պղպեղը: Հետո վրան հարմար դասավորեք լոլիկը: Վրան լցրեք եռացրած ջուր, թողեք 10 րոպե և թափեք: Նորից լցրեք վրան եռացրած ջուր, հետո այն դատարկեք կաթսայի մեջ, ավելցրեք աղ, շաքարավազ' թողնելով' եռա: Վերջում ավելացրեք քացախահյութ, լցրեք լոլիկների վրա և բանկան փակեք: Վայելեք ձմռանը: