Ամառվա շոգին ավելի է դժվարանում խոհանոցում ընտանիքի պահանջները բավարարելու հարցը: Եթե ուզում եք թեթեւ, սննդարար, համեղ ուտեստ, ապա այսօր բոլորին հավաքեք սեղանի շուրջը՝ փորձելու Ձեր ամառային փլավը՝ բրնձով եւ բանջարեղենով:

Ձեզ հարկավոր կլինի՝

մեկ թեյի բաժակի չափով բրինձ,

երկու գազար,

մեկ սոխ,

մեկ քաղցր կարմիր պղպեղ,

երկու լոլիկ,

մաղադանոս,

մեկ-երկու պճեղ սխտոր,

երեք բաժակ եռացրած ջուր,

աղ՝ ըստ ճաշակի:

Բրինձը լվանալ, մի քիչ աղ ցանել վրան եւ մի թեթեւ տապակել կաթսայի մեջ: Վրան լցնել երեք բաժակ եռացրած ջուրը եւ դանդաղ կրակի վրա եփել (կաթսայի կափարիչը բաց թողնել):

Կտրատել սոխը, լոլիկը, քերիչով անցկացնել գազարը: Բոլորը միասին մի քիչ տապակել թավայի մեջ: Երբ բրինձը եփվի, այս տապակած խառնուրդը լցրեք վրան, ամբողջը տապակեք եւս մի տասը րոպե: Վերջում համեմեք մաղադանոսով եւ սխտորով: Կես ժամ թողեք փլավը, որ համերը խառնվեն, ապա մատուցեք:

Բարի ախորժակ: