Կբացենք մի գաղտնիք, որի շնորհիվ կկարողանանք ամենլավ խոհարարը լինել միս պատրաստելու մեջ։

Հատուկ բաստուրմա դնելու բաղադրատոմս, որի շնորհիվ միսը եփելուց հետո շատ փափուկ կստացվի, այնքան փափուկ, որ կհալվի բերանում։

Բաղադրամասեր

2 կգ խոզի մսին՝

2 ճաշի գդալ աղացած կարմիր պղպեղ,

2 ճաշի գդալ աղ,

2 ճաշի գդալ սև աղացած պղպեղ,

1 ճաշի գդալ խնձոր քացախ,

մի պտղունց շաքարավազ,

0,5 հատ գլուխ սոխ,

1,5 ճաշի գդալ ձիթայուղ,

2 ճաշի գդալ գարեջուր

Պատրաստման եղանակը

Միսը կտրատեք և համեմեք աղով և պղպեղներով, լավ խառնեք։

Ավելացրեք քացախը և ձիթայուղը և կրկին լավ խառնեք։

Սոխը ճզմիչով ճզմեք մսի վրա, մնացած զանգվածն էլ լցրեք մսի վրա, լավ խառնեք։

Վերջում ավելացրեք գարեջուրը և շաքարավազը։

Այն պոլիէթիլենային տոպրակով հերմետիկ փակեք և դրեք սառնարանը, բայց թույլ տեղ, որ սառույց հանկարծ չկապի։

12 ժամ հետո կարող եք արդեն պատրաստել։

Այս բաղադրատոմսով կարող եք թե՛ խորոված անել, թե՛ կարտոֆիլի հետ միասին ջեռոցը դնել։