Բաղադրիչներ
- ելակ - 500գր
- լայմ - 2 հատ
- շաքարավազ - 3-4ճ/գդ (մանր)
- ջուր - 1լ (սառը)
Պատրաստման եղանակ
- Բաղադրիչները նախատեսված են 1-1,5լ ըմպելիքի ստացման համար:
- Քամում ենք լայմի հյութը:
- Ելակները լավ հարում ենք բլենդերում:
- Ապա ելակից ստացված պյուրեն անցկացնում ենք մաղով, որպեսզի ազատվենք կորիզներից:
- Բլենդերում հարում ենք լայմը, ելակի խյուսը և ջուրը, ապա տեղափոխում սառնարան փոքր-ինչ սառչելու:
Կարելի է մատուցել սառույցով կամ առանց:
Ելակով ըմպելիք պատրաստելու այս բաղադրատոմսը կարելի է մի փոքր փոփոխել, ըմպելիքին ավելացնելով անսպասելի բաղադրիչ՝ կոճապղպեղ (իմբիր): Անսպասելի հետաքրքիր համ է ստացվում: