1. Միջինը, աղիքից կենսագործունեության գազանման արտադրանքի մեկ արտանետումը պարունակում է'
59 տոկոս ազոտ
21 տոկոս ջրածին
9 տոկոս ածխաթթու գազ
7 տոկոս մեթան
4 տոկոս թթվածին
1 տոկոսից քիչ են կազմում տհաճ հոտը պայմանավորող բաղադրիչները:
2. Գազերի ջերմաստիճանը «կրակոցի» պահին կազմում է 36,9օС։
3. Գազերի արտանետումը աղիքից կազմում է վայրկյանում ավելի քան 3 մետր։
4. Մարդ օրական արտադրում է մոտ կես լիտր գազանման արտադրանք։
5. Կանայք հոտ են հանում նույնքան, որքան տղամարդիկ։
6. Գազը, որը նման տհաճ հոտ է ստեղծում, կոչվում է ծծմբաջրածին: Որքան շատ եք ուտում ծծումբ պարունակող մթերք (ձու, սխտոր, սոխ, լոբի, կաղամբ, պանիր), այնքան ուժեղ «կաղտոտեք օդը»։
7. Մարդկանց մեծ մասը հոտ է հանում օրական մոտ 14 անգամ։
8. Մարդիկ հոտ են հանում անգամ մահից հետո։
9. Դուրս եկող գազը իսկապես կարող է բոցավառվել։
10. Որոշ բնապահպաններ կարծում են, որ աղիքներից գազանման արտադրանքը անդառնալի վնաս է հասցնում շրջակա միջավայրին: