Բաղադրությունը`

 

½ կարմիր սոխ մանրացրած


½ չիլի, սերմերը հեռացրած և մանրացրած


1 թեյի գդալ կայնեյան բիբար


1 թեյի գդալ պղպեղ


1 թեյի գդալ սխտոր, ճզմած 


2 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ


¾ բաժակ պահածոյացված լոբի


1 ճաշի գդալ լայմի հյութ


1 ճաշի գդալ սոյայի յուգուրտ, առանց հավելումների


2 ճաշի գդալ կտավատի սերմ


1 ճաշի գդալ ալյուր


Պատրաստման եղանակը`

 

1.Թավայի մեջ կարագ լցնել և ավելավնել սոխը և չիլին:Տապակել 2-3 րոպե մինրև սոխի փափկելը:


Այնուհետև ավելացնել կայնեյան բիբար,պղպեղը և սխտորը, տապակել սև միքանի րոպե: Վարցնել կրակից և թողնել մի փոքր սառչի: 


2.Լաբին լցնել բլենդերի մեջ ,ավելացնել տոմատի մածուկը,լայմի հյութը, յոգուրտը, կտավատի սերմը և այլուրը և հարել:

 

Այնուհետևտ ստացված զանգվածը ավելացնել տապակած սոխին:


3. Խառնել և պատրաստել կոտլետները:


4. Թավայի մեջ կարագ լցնելև դնել թույլ կրակի վրա;Տապակել կոտլետները 3-5 րոպե յուրաքնչյուր կողմից:


5.Մատուցել որևէ սոուսի հետ: