Life.panorama.am- գրում է.

 

Մեզանից շատերը առավոտյան աշխատանքի շտապելիս չեն հասցնում նախաճաշել կամ էլ ուտում են ինչ պահատի: Դիետոլոգները վստահեցնում են, որ նախաճաշի նպատակն է օրգանիզմը հագեցնել օգտակար միկրոտարրերով և վիտամիններով:

 

Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ եթե առավոտյան մեկ բաժակ սուրճ խմեք բուտերբրոդով, ապա արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը աշխատանքի թեժ պահին շատ կտրուկ կնվազի: Մեր օրգանիզմը կսկսի ածխաջրերի կարիք զգալ, որը կարտահայտվի քաղցրի նկատմամբ պահանջով այն պահին, երբ դրա առկայությունը ընդհանարպես ցանկալի չէ: Այն պահին, երբ ստամոքսում հայտնվում է ձվածեղն ու հացը, մեր օրգանիզմը պարզապես չգիտի, թե ինչ պետք է անի այդքան շատ մթերքների հետ և փորձում է ամեն կերպ մարսել: Այդ պատճառով զարմանալի չէ, որ աշխատելու համար էներգիա  չի մնում:

 

Շարունակությունը` այստեղ: