Aroxj.am-ը գրում է.


Ընկույզի օգտակարության ու առողջարարության մասին հաճախ լեգենդներ են պտտվում: Այն երիտասարդացնում ու վերածնում է օրգանիզմը, այն այնքան հարուստ է բազմաթիվ վիտամիններով ու հանքանյութերով, որ կարելի է միայն ընկույզ ուտելով ստանալ բոլոր հնարավոր օգտակարն նյութերը..Այս պնդումների մեծ մասը համապատասխանում է իրականությանը: Սակայն ամեն ինչ այդպես միանշանակ չէ:


Հենց այդ պատճառով Aroxj.am-ը ձեզ է ներկայացնում ընկույզի օգտակար ու առողջարար հատկությունները, ինչպես նաև այն դեպքերը՝ երբ ընկույզ ուտելը կարող է վտանգավոր հետևանքներ ունենալ:

Ինչ օգտակար նյութեր ու վիտամիններ է պարունակում ընկույզը


100 գրամ ընկույզը պարունակում է 16 գրամ սպիտակուց, 60 գրամ ճարպ, 11 գրամ հանքանյութեր, 2 գրամ զոլա, 4 գրամ ջուր: Ընդամենը 100 գրամ ընկույզը պարունակում է 654 կիլոկալորիա: Բացի այդ այն պարունակում է վիտամիններ B1, PP, E, C, A հակաօքսիդանտների մեծ խումբ, կարոտին, սելեն, ֆոսֆոր, մագնիում, կալցիում, կալիի և մի շարք այլ օրգանիզմին այդքան անհրաժեշտ օգտակար նյութեր:


Ինչին է օգտակար ընկույզը


Ընկույզը օրգանիզմի տոնուսի կարգավորման հզոր միջոց է: Այն ունի իմունիտետը բարձրացնելու յուրահատուկ հատկություններ: Տարբեր ուսումնասիրություններ փաստում են, որ ընկույզի միջոցով հնարավոր է բուժել բարորակ ուռուցքները, այն գրեթե չեզոքացնում է օրգանիզմի ցանկացած բորբոքային պրոցես: Օգտակար է անքնության, սթրեսների դեպքում: Սակայն այս ամենը ինչ-որ գիտական խմբերի հետազոտությունների արդյունք են: Հիմնականում ընկույզին վերագրվող օգտակարար ու առողջարար հատկությունները հեևյալն են՝


  • Ընկույզում ֆոսֆորի առկայությունը նպաստում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարադակի նվազմանը
  • Ընկույզը բարձրացնում է իմունիտետը հատկապես բջիջների մակարդակով, դրա արդյունքում այն դառնում է հզոր հակաբորբոքային միջոց
  • Ընկույզում առկա վիտամին, A-ն, E-ն,  կերոտինը  օգտակար են արյան բաղադրության համար, դրա հետևանքով ընկույզը ունի երիտասարդացնող, իսկ ավելի ճիշտ ծերացումը դանդաղեցնող հատկություն
  • Այն նպասոտւմ է տղամարդկանց էրեկտիլ ֆունցկիան ու բարձրացնում է սեռական ակտիվությունը
  • Ունենալով բազմաթիվ հակաօքսիդանտներ, ընկույզը ամրացնում է լյարդի ու երկարների պատերը, այդպիսով կանխարգելելով ճարպերի ներծծումը պատերին: Արդյունքում ընկույզը օգտակար է դառնում սրտանոթային համակարգի, էնդոկրին հիվանդությունների կանխարգելման համար
  • Ընկույզում առկա օգտակար նյութերը նպաստում են ստամոքսի խոցերի «փակմանը», կանխարգելում են էրոզիաների առաջացումը: Այն օգտակար է մարսողության համակարգին

 

Շարունակությունը` այստեղ