Հղիությունը կնոջ կյանքի ամենապատասխանատու ժամանակաշրջանն է: Ապագա երեխայի առողջությունը մեծապես կախված է հղիության ընթացքում կնոջ օգտագործած սննդից և ապրելակերպից:
Ներկայացնում ենք հղիության ընթացքում մասնագետների կողմից խորհուրդ տրվող ամենաօգտակար մթերքները.
Թուզ. այն հարուստ է կալցիումով, երկաթով. երկաթի պակասը հղիների մոտ կարող է անեմիա առաջացնել
Կանաչ սոխ, որը հարուստ է B վիտամինի այն տարատեսակով, որը նպաստում է բջիջների աճին և վերարտադրմանը
Լոբի. հարուստ է պղնձով, երկաթով, ֆոսֆորով, որոնք օգնում են ձևավորել արյան կարմիր գնդիկները
Դդմի կորիզ. այն հարուստ է սպիտակուցներով, որոնք անհրաժեշտ են մկանների վերականգնման համար, քանի որ հղիության ընթացքում կնոջ մարմինը որոշ փոփոխությունների է ենթարկվում, ուստի անհրաժեշտ է, որպեսզի որովայնի շրջանի մկանները ճկուն լինեն
Շարունակությունը` այստեղ: