Գարեջուր պատրաստող իսլանդական Steojar ընկերությունը Hvalur-ի հետ միասին ձմեռային փառատոնի կապակցությամբ վաճառքի է հանել 5.2% թնդությամբ գարեջուր, որը պարունակում է կետի մսի բաղադրիչներ: Այս մասին հաղորդում է Газета.ru-ն՝ հղում կատարելով Mirror-ին:

 

Ըստ Steojar-ի ներկայացուցիչների՝ «կետային» ըմպելիքն առողջարար է, որովհետև այդ կենդանիների միսը պարունակում է սպիտակուցներ: Սակայն կետերի և դելֆինների պաշտպանությամբ զբաղվող շարժման ներկայացուցիչները դեմ են նման գարեջրի արտադրությանը:

 

Շարունակությունը` այստեղ: