Ֆրանսիական պոնչիկները Ֆրանսիայում անվանում են bugnes և ունեն զավեշտալի հանգույցների տեսք:
Անհրաժեշտ բաղադրիչներն են. 500գրամ ալյուր, 18 գրամ թարմ թթխմոր, 50 գրամ շաքարավազ, 10 գրամ աղ, 5 ձու, 75 գրամ ջուր և 200 գրամ կարագ:
Պատրաստում
1. Ափսեի մեջ լցնել ալյուրը, աղը, շաքարավազը, թթխմորը (թթխմորը և աղը պետք ափսեում առանձնացված լինեն), ձուն և ջուրը: Կարագը կտրատել փոքրիկ քառակուսիներով և դնել սառնարանը:
2. Խառնել հարիչով մինչև ալյուրի հետքը չմնա:
3. Կարագը բաժանել 3 բաժնի և հերթականությամբ լցնել ու հարել խմորի հետ մինչև կարագը ամբողջովին կհարվի: Եթե հարիչը դժվարանում է աշխատել, ապա շարունակեք հարել ձեռքով:
4. Ծածկել և տեղավորել 2 ժամ սառնարանում:
5. Խմորը բաժանել 2 մասի (այն մասը, որը դեռ չի օգտագործվում, նորից ծածկել և ուղարկել սառնարան, որ չտաքանա): Խմորը գրդնակել-հարթեցնել մինչև 0.4-0.5 սմ.
6. Կտրել 6-7 սմ. կլորակներ:
7. Յուրաքանչյուր կլորակի մեջ մատով ծակել կենտրոնում և ծայրերց մեկը անցքով պտտեցնել: Պետք է ստացվի քարկապ, հանգույց:
8. Մեկ լիտր արևածաղկի ձեթը տաքացնել թավայի մեջ մինչև 170-180 աստիճանի (ոչ ավելին): Պոնչիկները տապակել բաժին առ բաժին՝ շրջելով ձեթի մեջ:
9. Շարել թղթե սրբիչի վրա՝ ավելորդ յուղից ազատվելու համար:
10. Ցողել շաքարե փոշով և պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: