- կարագ - 4 ճ/գդ
- կակաո - 5 ճ/գդ
- շաքարավազ - 5 թ/գդ
- նուշ - 50 գր
- հնդկական ընկույզ - 50 գր
- կոկոսի քերուկ - 50 գր
Պատրաստման եղանակ
- Կարագը մարմանդ կրակին հալեցնում ենք, ավելացնում շաքարավազը և խառնում այնքան, մինչև ստանանք համասեռ զանգված: Այնուհետև լցնում ենք կակաոն և 5-7 րոպե խառնում, բայց ոչ մի դեպքում չենք եռացնում:
Թավան հանում ենք կրակի վրայից և հովացնում՝ հասցնելով 30-40 աստիճանի: Կոկոսի քերուկը, նուշն ու հնդկական ընկույզը մանրացնում ենք, մեր ցանկացած չափի հասցնում, լցնում ենք շոկոլադի մեջ և խառնում:
Զանգվածը լցնում են փայլաթիթեղապատ փոքր ձևամանի մեջ, ծածկում փայլաթիթեղով և 15-20 րոպեով տեղափոխում ենք սառցախցիկ: - Ահա և վերջ:
Տնային պայմաններում պատրաստում ենք համեղ սալիկ: