- Մատուցվում է:Անմիջապես
- Նախն. ժամանակ:25 րոպե
- Պատրաստման ժամանակ:25 րոպե
Բաղադրիչներ
- կաթնաշոռ - 200 գր
- ալյուր - 50-80 գր
- սոդա - 1/4 թ/գդ
- ձու - 1 հատ
- շաքարավազ - 1-2 ճ/գդ
- աղ - ըստ ճաշակի
- վանիլին - 10 գր
- բուսայուղ - 150 գր
- Կաթնաշոռը ձվի ու շաքարավազի հետ տրորում ենք, ավելացնում աղն ու վանիլինը: Կաթնաշոռային զանգվածը խառնում ենք ալյուրի, սոդայի ու փխրեցուցիչի հետ և խմորը գնդում: Ալյուրը շատ չենք ավելացնում, որպեսզի փքաբլիթները ռետինի նման չլինեն: Ավելի լավ է խմորն ալյուրի մեջ թավալել ձևավորելիս:
- Մի կտոր խմոր ենք վերցնում, գրտնակում կամ պարզապես մատներով բացում բլիթի նման: Փոքր բաժակով շրջաններ ենք կտրում և յուրաքանչյուրի կենտրոնում համապատասխան չափսի բացվածք անում: Խմորի ավելցուկները գնդում ենք ու նորից ձևավորում:
- Բուսայուղը փոքր, խորը տարայի (1 լիտրանոց կաթսա) մեջ տաքացնում ենք, կրակն իջեցնում, հասցնում միջին ուժգնության: Փքաբլիթները երկու կողմից տապակում ենք, մինչև ոսկեգույն դառնալը:
- Պատրաստի փքաբլիթները դնում ենք թղթե անձեռոցիկի վրա: Կարելի է վրան շաքարի փոշի ցանել, թեև բավական քաղցր են:
- Մատուցում ենք անմիջապես:
Կաթնաշոռով փքաբլիթներ կարելի է մատուցել, օրինակ, կիտրոնի փրփուրով սուրճի հետ: Դրա համար սուրճն ու շաքարավազը լցնում ենք գավաթի մեջ, ավելացնում մի քանի կաթիլ կիտրոնահյութ