Հնդկաձավարը միակ սննդատեսակն է, որը չի ենթարկվում գենետիկական ձևափոխման` շնորհիվ այն բանի, որ իր մեջ չկան թունաքիմիկատներ և նիտրատներ:
Հնդկաձավար սկսել են աճեցնել դեռևս 5000 տարի առաջ Հնդկաստանում, Նեպալում, Բիրմայում: Այնուհետև այն սկսել է տարածվել Աֆրիկայում, Միջին Ասիայում և Հունաստանում: Հենց հույներն էին վաճառում ձավարեղենի այս տեսակը, որտեղից էլ գալիս է մթերքի անվանումը:
Ինչով է հատկապես օգտակար հնդկաձավարը օրգանիզմի համար, երբ կարող է վնասակար լինել, որոնք են հակացուցումները, որ վիտամիններն ու հանքանյութերն են գերակշռում այս սննդատեսակում, ներկայացնում է Aroxj.am-ը: