Aroxj.am-ը գրում է.
Ամանորի տարատեսակ սնունդը, սնվելու գրաֆիկի խախտումը, խմիչքի չարաշահումը բացասաբար են անդրադառնում գրեթե բոլոր օրգան-համակարգերի վրա, որոնք իրենց ազդեցությունն են ուենում նաև մաշկի վրա: Մաշկաբան Կարեն Վարդանյանը նշում է, որ Ամանորը տոներից ամենավնասակարն է, որը չի խնայում օրգանիզմը` 10-13 օր շարունակ սթրեսի ենթարկելով այն:
Կարեն Վարդանյանի խոսքով, դա առաջին հերթին մեծ ազդեցություն է թողնում մաշկի վրա: Մասնագետը խորհուրդ է տալիս Նոր Տարվա ընթացքում հնարավորինս շատ միրգ ու բանջարեղեն, հեղուկ օգտագործել` ջրազկումից խուսափելու և օրգանիզմին անհրաժեշտ վիտամինների բալանսը պահպանելու համար: Ըստ մաշկաբանի հատկապես ալերգեն են՝
- Կծու
- Թթու
- Աղի
- Քաղցր
- Կարմիր գույնի սննդատեսակները
Շարունակությունը` այստեղ: