Aroxj.am-ը գրում է.


Յոդը նպաստում է ապագա պտղի ուղեղի զարգացմանը: Սակայն, ըստ Ամերիկյան մանկաբուժության ակադեմիայի հետազոտության, աշխարհում յուրաքանչյուր երրորդ կին ունի յոդի պակաս: Սա հաշվի առնելով, մանկաբույժները խորհուրդ են տալիս հղի կանանց պարտադիր իրենց սննդակարգում  ներառել  յոդ պարունակող սննդամթերքներ: Հիմնականում այն առկա կաթնամթերքներում:


Բժիշկները նշում են, որ յոդը արտադրում է վահանաձև գեղձի հորմոն, որը նպաստում է նորածնի ուղեղի զարգացմանը։ Նրանք նշում են, որ յոդի քանակը օրգանիզմում ավելացնելու համար անհրաժեշտ է օգտագործել յոդացված աղ , քանի որ այլ սննդամթերքներում յոդի պարունակությունը բավական քիչ է: Ամերիկյան մանկաբուժության ակադեմիայի տվյալներով՝ յոդը օրգանիզմ է մտնում յոդացված աղի միջոցով, որը սովորաբար մշակված սննդամթերքների մեջ առկա չէ։ 


Շարունակությունը` այստեղ